Веровали или не : Десет година касније ОД ЗЕНОНА ДО БЕРГСОНА тежине 1292 грама продаваће се за 531 динар што је испод цене тоалет папира исте тежине

Избор из коментара на чланак "Кад Ничеу и Пекићу истекне рок"
Избор из коментара на чланак „Кад Ничеу и Пекићу истекне рок“

…kilo i po Pekića ( njega najviše kao poznatog skribomana), frtalj kile Prusta, pet deka Basare (mada je i to mnogo,..

Душан Гојков | 27/09/2014 16:10

Које Андрић друге обавезе као председник Удружења књижевника осим ових и оваквих има? 
Брука. 
Заправо, издао се: „Нисам стигао, од Свечаног Отварања Гуче о трошку чланова УКС, путовања у иностранство о трошку чланова УКС, објављивању својих књига и књига својих другара о трошку чланова УКС… То ми је било важније.“

Орах ! | 27/09/2014 16:11

Дајте мени по један примерак од сваког наслова!!!

Aca S | 27/09/2014 16:15

A da ih po snizenoj ceni ponudite na prodaju? Kao sto su i mnoge druge knjige, kao iz velikog poduhvata Politike kasnije prodavane i na standovima. Mnogi su kupili knjige koje inace ne bi mogli da priuste. Ovo kazem ako je broj veci od onog koji mogu da prime biblioteke i fondacije. Rado bih kupio neke od tih knjiga.

Из даљине | 27/09/2014 16:30

Видим да су сва издања на латиници, па их можда треба понудити књижарима из Хрватске и Федерације БиХ.

Сељак Беземљаш | 27/09/2014 17:31

Било је тога и раније, али ћутке.
Педесетих година постојао је обичај да се у фабрикама праве библиотеке. Књиге нико није читао а библиотекаре однесе једна од „реформи“
Седамдесетих сам успео да наговорим домаћине у фабрици да ми откључају више од деценије закључану „библиотеку“ где су чамиле страховито прашњаве и пожутеле књиге. По избору, само најбоље из белетристике и филозофије.На једвите јаде успео сам да добијем КЊИГУ О СНОБОВИМА Вилијема Текерија. Све су те књиге пропале закључане а да није било прилике да дођу у руке оних који би их читале.
Узгред .У издању ЗАВОДА ЗА УЏБЕНИКЕ 1998 штампана су сабрана дела Бранислава Петронијевића.Десет година касније ОД ЗЕНОНА ДО БЕРГСОНА тежине 1292 грама продаваће се за 531 динар што је испод цене тоалет папира исте тежине а ИСТОРИЈА НОВИЈЕ ФИЛОЗОФИЈЕ тежине 784 грама по цени тоалет папира исте тежине. Купаца није било.

Živojin Ivković | 27/09/2014 17:36

Evo, ja bih da kupim jedno 100 kg knjiga po ceni stare ‘artije. A što da ne? Molim lepo, kilo i po Pekića ( njega najviše kao poznatog skribomana), frtalj kile Prusta, pet deka Basare (mada je i to mnogo, al’ hajde, da se ne cenjkamop) , ako imaju Kiša, moglo bi oko tri frtalja. i tako redom.

Зорица Пападополос | 27/09/2014 17:37

Поштована г. Рогановић, 

хвала што читате блогерско штиво и конкурентске дневне листове, али како то да се за ових 14 година револуционарног Термидора у којем су знаменити писци попут Басаре, Ковачевића, Великића и иних постали и амбасадори, нико па ни ваш цењени лист није дигао глас против:
– кампање културоцида над уништавањем српске православне баштине у Рашкој, Метохији и Косову, Скопској Црној Гори
– срамног уништавања издавачких кућа Просвете, Нолита, Рада, БИГЗ-а
– затварања свих вредних београдских књижара: Антикварнице код Академије, Матице Српске, Културе на Теразијама, Југословенске књиге под Палатом Албанија, Просветине књижаре Југославија на Теразијама…
– уништавања београдских биоскопа Јадран, Козара, Балкан, 20. октобар, Славија,…
– бесомучног прогона ћирилице из свих периодичних и монографских издања…
– затварања Народног музеја, МСУМ у Београду,…
– итд. итд.

Унапред захвална проф. Пападополос

докторанд у Србији | 28/09/2014 07:00

Ја сам један од оних који би велики део поменутих аутора читали. Ни сам не знам колико пута сам ушао у књижари и узео неко од издања Службеног гласника и исти морао да вратим јер за њега пара нисам имао. То се толико пута десило да сам престао да то себи радим. Џепно издање од 200, 300 страна излази и преко 500 динара. Не кажем да те књиге не вреде толике паре, али ја те паре немам. И обично се завршава тако што ископирам оно што ми треба…
Спустите цене и књиге ће се распродати.

Roman Vehovec | 28/09/2014 07:49

Poslednji je čas da budžetski izdavači prestanu sa nelojalnom konkurencijom. Službeni glasnik treba da bude to što jeste, kako se i zove i zbog čega je svojevremeno osnovan, a ne budžetom finansirana konkurencija izdavačkim kućama na tržištu.Redovnim otkupom knjiga za biblioteke se obezbeđuje da naslovi od posebnog značaja budu objavljivani. Avaj, problem je u tome što je proces otkupa podložan koruptivnim modelima izbora naslova. Da postoji ozbiljan zakon o izdavaštvu mnogo toga bi bilo rešeno. Za početak i ozbiljno Ministarstvo kulture bi bilo od pomoći..

Добитница златне читалачке значке | 28/09/2014 11:36

Не знам како ово нежно да кажем: Имам утисак да наши књижари намерно држе наше издаваштво у средњем веку, јер су штампана издања знатно скупља од електронских. Пасионирана сам читатељка, књижевни преводилац, и да, већ осам година не купујем штампана издања. Полице су ми препуне и не желим даље да их оптерећујем. Читам на пет језика и матерњем, али на таблету и телефону. Боље је за очи, увек имам одговарајуће осветљење, немам додатни терет у ташни, могу да подешавам величину фонта како ми одговара. Ту не постоји проблем рециклаже. Узгред, како Вам није пало на памет да поклоните књиге школама и сиромашној деци, него бисте их радије продали по цени старог папира? И како то књиге могу да застаре? Ставите их у најлонски омот и можете да их држите у својој књижари деценијама па ће се већ продати… као примерак од (пра)историјског значаја. Или крените већ једном у корак с временом, што досад не да нисте могли, већ нисте хтели. Из истог разлога из ког радије рециклирате него поклањате.

Гвозден Гвозденовић | 28/09/2014 13:35

Одговор особи Из даљине. Види се да сте заобилазили књижаре у широком кругу, па вам без сумње одговара надимак. Селективно тумачење и убрзана реакција је уобичајена без икаквог претходног размишљања. Коначно сте имали прилику да видите излог, иако је дочаран у новинама…

== наставиће се. – Извор: Политика

== наставља се: из последњих коментара на Политикин чланак   Ниједна „Гласникова” књига није уништена  :

   Ilija Ikic | 01/10/2014 05:20

Ima li prethopdni komentar ikakve veze sa temom teksta.Na li je za poslovanje Sluzbenog glasnika znacajno u kojim strankama je nekada bio R.Ljusic. Naravno da nije. Interesi preduzeca su jasni i nije od znacaja da li je neko bio un nijednoj, jednj ili 10 stranaka. zasto bi crveneo neko ko priem,njuje zakon i stisti interesepreduyeca kome je na xcelu. Valjda treba da crvene oni koji sklapaju stetne ugovore.

Živojin Ivković | 01/10/2014 09:50

I ovaj članak kao i konferencija za štampu dr Radoša Ljušića, kao uostalom i jedna od predhodnih koja je bila skoro identična ovoj , u glavama tvrdokornih kvaziintelektualaca, poslovičnih kontraša i profesionalnih pljuvača beće ništa promeniti. Neće prestati hajka na srceparateljnim talasima navodne brige za srpsku kulturu. Pa, ukoliko je Svetislav, Laki, Basara, predvodnik tog hik-intelektualnog pljuvačkog lobija, jasno je koji su interesi po sredi, da napadi neće prestati, samo da se malo zaboravi istina, što je na ovim prostorima nedelja ili dve, najviše tri. Problem nije „Sl. Glasnik“ niti Ljušić, čak ni zakon, Ovakav problem je lako rešiv jednom odredbom u zakonu o oporezivanju, ali i njime se neće rešiti koreniti problem koji je zapravo u izostanku adekvatne kulturne politike, ukoliko je uopšte ima, jer tvrdim, ono što se pod tim pojmom podrazumeva kod političara i svakovrsnih interesnih grupa je sasvim nešto drugo, zapravo je sistematična dekonstrukcija civilizacije.

(…….)

Аутор: m950

Оснивач ЗАВЕТИНА - ПоРтАл | Сазвежђа З, писац, издавач, уредник, визионар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: